Здравейте, имам следното питане:

Може ли да бъде назначен човек по втори трудов договор при друг работодател по времето, когато е в платен отпуск по основния си трудов договор. Жената е след майчинство и ползва около 3 месеца платен отпуск при основния си работодател. Същевременно иска да започне работа при нас на 4 часа дневно. Е ли възможно това?
Благодаря предварително на всички отзовали се.
Ето ви договора. Аз съм счетоводител на съиздателя. С него уточних, че той не получава никакви бройки за продажба, всички ще ги продава издателя и ще му отчита пари по договора
ето текста: чл.15"издателят и съиздателят издават заедно (50/50%) произведението, предмет на този договор, по направена от издателя калкулация. Разходите за издаването и отпечатването на Произведението възлизат на 4000 лева, като в тази цена е вкл. ДДС, както и всички редакционно-издателски разходи, печат и общо издателски разходи."

чл.16 разходите по издаването и печата се поемат, аккто следва: 50% - 2000 лева за сметка на издателя, и 50%  - 2000 лева за сметка на съиздателя.
чл.17 отчитането на продадените екземпляри става в края на годината, един път годишно. Получените приходи се разпределят спрямо процентното участие на издателя и съиздателя (50/50) в разходите по издаването на книгата и след приспадане на търговската отстъпка.
чл.18 Двете страни приемат, че търговската отстъпка е в размер на 40% от коричната цена (корична цена 20 лева) и ще бъде отчитана при съставянето на отчетите, т.е. за отчет ще бъде вземана коричната цена на книгата след приспадаенто както на ДДС, така и на търгосвката отстъпка".
Това е всичко и не мога да се оправя какви счетоводни операции да взема.
Здравейте, имам договор за издаване на книга между две фирми. Едната е издател, другата автор. Разходите по издаването са 4000 лева и се делят 50 на 50 между двете фирми. Бройките на книгата са 1000. Издателят е превел на автора 50%  от сумата с фактура. Моля какви операции да взема за осчетоводяването. Приходите ще се отчитат 1 път годишно в края на годината.